Idag har det varit fullt upp, vi sov till 07.00. Så skönt det är när lilleman sover lite längre på morgonen. Jag har så mycket att göra nu att jag aldrig kommer i säng.

Idag har lagt ned mina sista timmar på festhäftet hoppas jag, herregud vilken tid det har tagit men jag tror att jag äntligen har fått ihop layouten nu. Har varit väldigt bestämd att det skulle vara i format av ett delat A4-blad och trors att jag hittade en riktigt bra mall på nätet så var det väldigt krängligt och allt hoppade omkring hela tiden. Till slut förstod jag att jag var tvungen att börja i slutet (mitten på häftet) men jag tror att det kommer att bli uppskattat. Egentligen så brukar man ju inte göra häftena själv men jag tog för lång tid på mig att fundera så min kära kompis som skulle hjälpa mig hann köpa hus och fick fullt upp med både barn, jobb och renovering. Men jag tycker att det är jättekul att syssla med sådant själv så det gör absolut ingenting och nu får det ju vara som en present till gästerna också.

Vi har varit en sväng till BVC idag för att väga och mäta, det var så länge sedan. Det såg som vanligt bara bra ut och efter det gick jag och Elliot till Nisses för en fika ock det var supergott som det brukar. Nu ska vi börja laga middag och röja lite.

Kramiz

Det var ett tag sedan sist men här har det varit fullt upp. Midsommarafton spenderades med lunch här hemma för Elliots morfar som fyller 65 i veckan. Härlig grillning med jordgubbsbakelser till efterrätt med god dryck till. Senare på kvällen gick vi över till några kompisar för att fortsätta firandet. Vi hade inte tänkt vara borta så länge, men vi kom hem 03.30, typiskt oss att stanna tills siste man har vikt in årorna!!!

Midsommardagen var vi lite trötta och lekte med Elliot och såg filmer och till middag blev det pizza. Men nu är vi i full gång igen. Harry har börjat jobba och jag röjer mest här hemma och i trädgården inför kommande bröllop nästa helg då tjocka släkten kommer hit. Jag har grävt en rabatt och måste skrapa en dörr som ska målas om. För att inte tala om den ständiga gräsmatten som måste klippas och trimmas för jämnan.

Sedan är det ju alla andra göromål inför den stora dagen, håller på med festhäftena som värst nu men nu måste jag gå och sova.

Kramiz

Jag älskar skaldjur i alla former och det här är en riktig höjdare och räcker till ca 4 personer .  Det ska egentligen vara stora räkor i men denna gång tog jag vanliga skalade från frysdisken och calamares ringar.,




♥ Finhacka  4 st schalottenlök, 1 röd paprika, 1 röd pepparfrukt (klass 1), 2 st tomater, 1/2 kruka färsk bailika, 2 cm färsk ingefära, 3 st vitlöksklyftor och fräs lite olivolja. Krydda med örtsalt, lemon pepper med dill (santa maria).
♥ Häll på en kvätt rött vin och låt vätskan puttra bort.
♥ Tillsätt ca 500 gr räkor och 500 g calamaresringar.
♥ Låt koka under lock ca 10 min. Ta bort locket  och om det är mycket vätska, låt detta puttra bort.
♥ Lägg upp på tallrikar och toppa med en klick turkisk yoghurt med lite örtsalt på.

Jag har ett litet tips, blanda ned lite bruchettakrydda från Oil & Vinegear det blir super. Persillade blir också gott att blanda i.,


Smaklig måltid !

Kramiz

Nu har jag hittat en helt underbar ny liten inredningsbutik här i Umeå som heter Hjärtero. Dom har ljusa inredningsdetaljer i alla former a la shabby chic, lite gameldags lantstil på ett väldigt smakfullt sätt. Jag lovar att jag skulle lätt kunna ta hem alltihop därifrån. Tror faktiskt att det är väldigt mycket min stil, lite romantiskt så där.........

Jag kom i alla fall hem med en korg i trä med järnhandtag att ha alla olivoljeflaskor och vinägerflaskor i. Vi har ett väldigt litet och opraktiskt kök och jag har letat efter något i flera år att förvara dessa i då de inte ryms i lilla skafferiskåpet.




Källa: hjärtero.se





Också mitt fynd:

Bild: privat

Regnigt ute idag, och tyvärr blir ju sinnet lite påverkat sådana här dagar känner jag!!! Idag är det årsdagen efter vår farfars bort gång. så ikväll blir det en liten ceremoni har vi tänkt. Vi har ställt fram ett kort och fin ljusstake. Vi ska laga middag a la farfar: kött, klyftpotatis och bernaissås. Han fullkomligt älskade mina klyftisar. Har även köpt en blomma idag från oss och hans bror i finland som Harry ska lämna vid minneslunden ikväll.

Från det  ena till det andra så kunde jag givetvis inte ha den underbara tunikan, det är bara att hoppas att H H i Hörnefors har den kvar, när jag nu ska åka dit?????


Kramiz





Igår var jag bjuden på tjejfest hemma hos min söta vän Agneta, men tyvärr var jag tvungen att välja bort det p g a mycket jobb och stundnade bröllop. Det är mycket kvar att fixa. Vi skulle egentligen ha gjort bordsplaceringen igår kväll men jag hade mycket jobb att göra så det fanns ingen tid för det. :(((

Idag är det högtidskläder på agendan, vi ska och prova herrarnas kläder. Sedan har jag lagt undan en tunika på Nicole, en vila som är så himla snygg. Min vän Beatrice köpte en likadan när hon var här och den var så snygg så jag bara var tvungen att härmas lite. Hoppas nu bara att jag kan ha den, förmodligen inte.........

Jag har ju gått ihop mig rätt bra efter graviditeten men bysten verkar vara här för att stanna, märkligt det brukar ju vara dom som försvinner först......... ?????

Köpte en annan VILA-klänning igår som var så himla snygg men jag ser verkligen ut som Dolly Parton i den!!! Inte så kul men det kanske finns någon mirakel-BH att köpa som döljer lite, push up är i alla fall inte läge i den klänningen! :-)

Kramiz



Jag tyckte någon sa igår att det examen idag, men är det inte typiskt att det alltid ska vara dåligt väder på sådana här viktiga dagar. Stackars tjusiga tjejer och killar i sina vackra klänningar, kostymer och snygga frisyrer!!!!!!!!





Gummistövlar med hästmotiv från SpotOn!

have2have
Klicka för att förstora bilden


Igår hade Elliot sin kompis Freya med pappa här på eftermiddagen för en fika. Barnen åt plättar, vaniljgrädde och banan och vi vuxna fick lite mer vuxet fika, capuccino och rabarberpaj. Härligt gott med  säsongens första paj!! MUMS....... Dock glömde jag helt bort att ta bilder.

Försökte verkligen få Elliot och sova innan dom kom men icke, han är så intresserad av allt annat när han åker vagn och på morgonen sov han bara 15 min..... Och här är bildbeviset:





Lillskrutten somnade före middagen och vaknade igen just precis innan jag skulle gå och träna. När jag kom hem igen var han fortfarande vaken och somnade inte igen förrän efter 22.00. Snacka om att rutinerna blev ruckade igår, idag får vi ta nya friska tag.

Kramiz

Så då har den kvällen runnit iväg också. Har varit på ett spinning-pass som gick riktigt bra trots mitt upphåll på ungefär flera månader bara för att jag tycker att det är så vedervärdigt tråkigt! :) Fast det gick riktigt bra och var riktigt trevligt faktiskt.,

Sedan har jobbat en stund och nu är jag så så trött. Det har varit fullt ös idag. Trimmat i trädgården och skördat rabarber. Dom är i kylskåpet nu, får ta hand om dom i morgon för nu ska jag sova.

Kram och puss


Här kommer lite bilder på mina båda prinsar





Min duktiga syster har ju läst till receptarie. Hon har varit helt fantastiskt  duktig tycker jag. Här kommer lite bilder på mig och Elliot innan vi åkte iväg.





Jisses vad tiden går fort. Nu är det helg igen......Synd bara att helgerna har en tendes att gå så fort. Idag har det varit ett särdeles ruskigt väder, kallt ute och lite att göra inne. Jag och Elliot tog en promenad till Nisses konditori, umeås bästa som med fördel ligger här i Holmsund. Jag åt en härlig chokladmoussebakelse med färska hallon i, en riktig favorit kommer det att bli.

I morgon tar min duktiga syster examen, färdig pharmaceut. Så då blir det examamen och sedan fika hemma. Senare på kvällen ska vi hem till familjen Hellberg på födelsedagskalas.

Nu sitter vi och väntar på att pappa Harry ska komma hem från ICA MAXi.  Vi ska grilla ikväll men det blir nog en sen middag idag.

kramiz

Igårkväll var det kundkväll på Take Care här i Holmsund. Så jag tog barnvagnen och gick dit en stund och tur var väl det för det var 10% på hela sortimentet också fick man en liten give-a-way påse. Kanon...... Så nu har jag laddat upp med rengöring, ansiktskräm och bare minerals skuggor!!!




Bild:privat

Kramiz

Här är allt bara bra, Elliot är fortfarande lite gnällig. Han fick ju misstänkt vattkoppor men jag vet inte. Dom två kopporna har läkt ut ser det ut som. Men har små utslag över magen och ryggen, ser mer ut som värmeutslag. Får ringa VC imorrn och höra.

Idag har vi varit på jobbet, var på jakt efter ett program men ingen kunde mig så jag får åka tillbaka imorrn igen. Fast då ska Elliot vara hos sin morfar och det blir bättre, han tycker att det är urtrist på mig jobb!!!

Nej nu måste jag börja middagen snart.

Kram

RSS 2.0