Valborgsmäss i kväll............ Som vanligt ska vi bara ta det lugnt, grilla, dricka gott och gå och titta på brasan här bredvid. Morfar kommer hit efter jobbet och han ska sova över också. Elliot längtar, det ska bli så roligt för dom att ses, det är faktiskt ganska länge sedan nu. Tror jag måste höra om Syrran och hennes familj inte ska komma hit i alla fall, det kan ju bara inte vara dagis för kusinen imorrn då det är röd dag!

Vi har just badat och gjort Elliot snygg så nu är dags för lite påklädning.

Kram

Nu är vi helt friska och det är helt underbart förstås. Det har varit fullt upp sedan jag skrev sist. Det är mycket jag ska hinna med på dom ynka 20% jag jobbar så det är verkligen fullt upp. Häromdagen var jag in på Glitter och hittade faktiskt hårnålar med pärlor på för håruppsättningen till bröllopet. Köpte nog över 12 st, minns inte riktigt, alltihopa gick i alla fall på 180 kr istället för 399 kr för 6 st på nätet. Hur bra som helst.

Idag är det kanonväder ute, hoppas, hoppas att det håller i sig hela dagen. Idag ska vi iväg och beställa vigselringarna, hoppas bara att modellen finns kvar men annars kanske det har kommit något annat snyggt.

Nej nu måste jag rädda Elliot, han har just vällt ut en kanna med vatten över sig.

Kram

Ja då var sjukperioden slut för denna gång. Det visade sig vara magsjuka och även jag blev smittad av denna lilla bacill så det blev ingen mer träning den här veckan. Igår var vi dock helt friska så då tog pappa H med oss på en shoppingtur. Först till Trådgårdsmässan, sedan Plantagen och sist men inte minst Ica Maxi och givetvis hann vi med en fika emellan!!
Idag har jag och Elliot varit på barnmässan och handlade lite kanonfina grejor faktiskt, sedan promenerade vi ned på stan och shoppade lite till. Jag ska snart lägga ut bilder men inte just nu för jag är så trött och måste gå och sova tror jag!!


Kram från mig

Nu har en ny vecka dragit igång och jag har bokat in mig på en hel del träningspass............. Undrar om det kommer att bli som alla andra veckor då jag till 99% har blivit tvungen att avboka i sista sekund men skam den som ger sig!!!

Jag var på pump igår och det gick riktigt bra, fast det var nog för att jag var förutseende och såg till att dricka ca 2 l vatten under dagen, det var lite sämre med det förra gången då jag bara druckit kaffe en hel dag! :) . I morgon ska jag och A-L gå på någon sorts boxningspass, spännande..... För det var verkligen inte igår. Och sedan blir det väl kanske spinning på söndag om andan faller på för det är verklgen det värsta jag gör, vedervärdigt tråkigt tycker jag!

Kram

Japp nu är det sjukling vecka hemma hos oss igen. Det började redan i lördagskväll men nu har det runnit ut till att bli riktig magsjuka för lille Elliot hög feber och kräks.... Stackars mammas lilla älskling. Vi som hade tänkt gå till öppna förskolan idag men det får bli en annan gång.

Men som plåster på såren har mamma Sara beställt en härlig sacco-säck som vi väntar med spänd förväntan, gissa om vi ska ha många myskvällar då!!! Och självklart blev det en röd för det är ju min absoluta favorit när det kommer till färg på inredningsdetaljer.


Kram



Puh, vad tiden går fort, redan måndag men var tog den här helgen vägen???
I lördags åkte vi en snabbis in till stan. Skjutsade in H som skulle på möte och sedan festligheter på kvällen.
Sprang in en snabbis på Lindex och köpte en Trenchcoat jag hade sett där. Med min rabattkupong på 25% så blev det ett kanonpris helt enkelt. (Jag är lite dålig på att lägga in bilder på mina projekt men det kanske blir med tiden! :))

Sedan åkte jag och Elliot hem för jag hade givetvis glömt perkulatorn på - Typiskt mig!!
På lördageftermiddag gick vi hem till Elliots tjejkompis Freya som bor i kvarteret bredvid och där blev vi kvar på grillning på kvällen, så himla jättetrevligt. Tack kära ni för en superkväll.

Vi gick hem vid 22.30, Elliot hade då vaknat och hade början till sin 39-gradiga feber han haft sedan resten av helgen. Stackarn!!! Han fortfarande feber så jag får nog missa mötet på jobbet idag som jag skulle vara med på!! Typiskt!.

Ikväll blir det pump, gruvar redan för träningsvärken jag kommer att få. USCH!!!

Kram

Nu är det äntligen fredag, konstigt ... fastän jag är hemma hela dagarna så käns det alltid mer helg och ledigt på just fredagar. Idag ska vi iväg in till stan. Gubben ska på något möte och medans ska jag och Elliot på ICA MAXI och storhandla - PUH!!! Det är det aboslut värsta jag gör men det är ju mitt på dagen så det borde gå smärtfritt.

Ikväll får vi främmande av min kära vän M och hennes BO, det var så länge sedan vi sågs och vi har planerat sedan länge att se Deer Hunter så ikväll blir filmtajm.

I förrgår hade vi lilla Amelia 3 år här hemma. Jag var på en snabbfika hemma hos dom och sedan ville Amelia följa med hem och det fick hon givetvis och vi hade så roligt. Vi klädde ut oss, grejade med modellera och åt en smaskig middag. Fast hon var lite blyg för Harry men det lossnade efter ett tag. Det var full fart som ni förstår, det är gasen i botten hela tiden på denna underbara tjej. Elliot fick en sådan fin försenad födelsedagspresent av Amelia och Molly, ett lektält i form av en riddarborg. Den har vi mitt i vardagsrummet nu som den centrala mittpunkten!!!

Nej nu måste vi göra oss i ordning för stadsturen!

Kram


Bild:therezz.blogg.se




Min vän Therez har tävling till kl 23.59 ikväll så skynda skynda så har du chans att vinna dessa underbara strumpor. Finns i storlek 36-38 och 39-41. Lycka till!!!


Kram

Här kommer äntligen en bild på vaxduken jag pratat om tidigare. Det blev jättebra, bordet blev som nytt. Nu fattas bara nya gardiner och ny färg på väggarna!



Vi har bara tagit det lugnt vår lilla familj denna påsk. Det har varit lugnt och skönt. Vi har ätit och druckit gott, letat och öppnat påskägg, bakad god paj och varit hos goda vänner på middag på söndagen.























Nu har våren kommit även till Umeå, det är urhärligt väder ut, strålande sol och blå himmel. Jag får alltid vårkänslor och det spritter i hela kroppen men jag får alltid för mig att jag aldrig har några kläder att ha på mig....... Typiskt tjejigt eller vad??

Igår var vi och shoppade lite på Kappahl, det blev en topp och matschande kofta till. Kikade lite på deras nya kollektion Vintage Stories som jag blev helt såld på, urmysiga romantiska kreationer som jag verkligen vill ha!

Kram

Ikväll ska vi hem till till härliga Maria och Tomas på middag och jag ska göra en efterrätt att ta med, tror att jag hittat en ny favorit bland Äppeltantens smuldegspajer a la Leila! Gå genast in på recept.nu och baka dessa härliga pajer.

Äppeltantens smuldeg (grundrecept):
1.5  dl råsocker
1.5 dl kokosflingor
1.5  dl havregryn
2.5  dl vetemjöl
200 g kallt smör

Smulpaj med päron och björnbär:
1  sats äppeltantens smuldeg (se grundrecept ovan)
6  st mjuka päron
6  dl björnbär
2  msk smör
4  msk strösocker
0.5  msk svarta kardemummakärnor
1  msk balsamvinäger
smör till formarna



Gör så här

1. Äppeltantens smuldeg (grundrecept):

2. Nyp ihop råsocker, kokosflingor, havregryn, vetemjöl och smör tills det blir en smulig deg.

3. Förbered valfri fyllning (se varianter nedan).

4. Smulpaj med jordgubbar, rabarber och syltad ingefära:

5. Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. Skala rabarbern och skär den i bitar. Halvera jordgubbarna. Hacka ingefäran och blanda den med rabarber, jordgubbar, strösocker och majsstärkelse.

6. Lägg frukten i botten av en smord ugnsfast form, strö över smuldegen. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.

7. Smulpaj med päron och björnbär: Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. Skär päronen i klyftor, stek dem i smör och 1 msk av strösockret.

8. Blanda med björnbär, 3 msk strösocker, nymalen kardemumma (malen i mortel) och balsamvinäger.

9. Lägg fruktblandningen i botten av en smord ugnsfast form, strö över smuldegen. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.

10. Trädgårdsbär: Sätt ugnen på 200 grader, varmluft. Blanda bär, strösocker och majsstärkelse i en skål. Lägg bären i botten av en smord ugnsfast form, strö över smuldegen.

11. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.

12. Blåbärs- och citronpaj: Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

13. Blanda bär, strösocker och majsstärkelse i en skål.

14. Lägg bären i botten av en smord ugnsfast form, strö över smuldegen.

15. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.

16. Äppel- och persikopaj: Sätt ugnen på 200 grader, varmluft.

17. Skär frukten i klyftor och stek i smör och strösocker.

18. Lägg fruktblandningen i botten av en smord ugnsfast form, strö över smuldegen.

19. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen, cirka 25 minuter.


Källa: recept.nu.


Ha en trevlig kväll!

Kramiz


Nu har det hunnit bli påskafton, tiden bara rinner iväg. I förrgår var jag och Vera och shoppade loss lite, jag hade hittat vaxduk som påminde exakt om Marimekkos stora härliga blommor så vi var givetvis tvungen att åka dit och handla ett par meter var. Det kommer att bli perfekt på vårt lilla köksbord. Jag får lägga in bilder sedan när det projektet är klart. Sedan åkte vi ned på stan och fikade och fortsatte vår shoppingdag. Nu har Vera och lilla familjen åkt hem till Dorro och vi är som sagt hemma själva den här påsken men det är bra det också. Jag tar många och långa promenader och lagar god mat. Försöker jobba oxå mellan varven men utan att stressa, jag brukar ju ha en tendens till att göra det! :)

Nu har jag fått ordning på påskriset, handlat godis så nu få  påskkärringarna komma och ringa på dörren när dom vill!! Vi har massa gott att bjuda på. Elliot tyckte verkligen att det var kul att pynta riset! Han är så söt, fast att han var hur trött som helst så skulle han absolut vara med och pynta och göra fint här hemma.

Den här påsken ska vi bara ta det lugnt och vara vår lilla familj med mycket god mat , godis och vila. Kusin och moster åker bort och morfar skulle också åka bort. Men på söndag är vi bortbjudna på påskmiddag hos våra kompisar inne i stan och det ska blir så himla trevligt, vi har ju inte träffat dom sedan nyårsafton.

Kramiz
 
GLAD PÅSK PÅ ER ALLA OCH ÄT MYCKET GODIS



Vi har shoppat loss lite i veckan, det är ju så himla trevligt och min sambo är lika shoppinggalen som jag!!!

Och det här kom vi hem med



...... och jag som inte har fått fram något pynt alls, inte likt mig men i år ligger jag verkligen efter, jag menar normalt hade jag fått fram ris, sått gräs, ställt fram kyklingar för länge sedan. Puh - det är bara att ta stegen upp på vinden och leta fram påsklådan.

I eftermiddag ska vi på ica maxi och handla, vi och hela Umeås befolkning kommer att vara där!!! :(
Så är det när man inte har kommit ihåg att man ska vara ute i god tid inför storhelger. Att jag aldrig lär mig någonting från år till år....

Nej nu måste jag påska lite!


Kramiz

Mina bästa vänner just nu i köket är denna helt suveräna torkyhållare med Madagaskar-motiv på som jag fick tips av supermammman vera, fanns på ica att köpa. Den är ju helt otroligt nu när maten mest är på väggarna och golvet när Elliot äter. Sedan är min andra vän den röda vällingburken från semper. Skickade in en streckkod från ett vällingpaket och fick denna underbara burk, den är helt suverän när man har sin skrikande unge på ena armen och måste måtta med en hand och det blir inget spill. Kanon!!








Fina nätta vardagskor till lätta sommarfötter!

Kramiz

PumpsPumpsPumpsTextile shoeTextile shoe
BallerinaKälla: http://www.dinsko.se/Dam/Modeller/Ballerinor.aspx?page=1&sort=i_but_dat%20DESC

Usch vad fort en vecka går, redan söndag............... Idag vaknade Elliot tidigt och har sovit dåligt inatt, han sov bara en gång igår och då blir alla rutiner ur fas liksom. Han har vaknat flera gånger inatt och vaknade för att stiga upp kl 05.00. Trött var jag men det är ju bara stiga upp sådana dagar. 

Han sover nu, vi har ätit frukost och lekt lite, pappa ligger fortfarande i sängen lyckosten!!! Jag har surfat runt lite och kikat på placeringskort, festprogram, vigselprogram m m. Jag ska göra detta själv hade jag tänkt i stil med inbjudningskorten men placeringskorten hade varit skönt att beställa hem och få färdigtryckta men jag vet inte, det drar ihop fort och blir dyrt så fort man ska få någonting färdigt hem i brevlådan,,,,,, SUCK!!! Det är nog bara att se till att vara kreativ och fixa själv. 

Senare i eftermiddag ska Elliot hem till sin tjejkompis här bredvid och det ska bli så kul att få leka av sig tycker han.

Kramiz 

Idag har vi haft fullt ös som alla andra lördagar. Slängt massa skrot och skräp. Vi fick som tur var låna en släpvagn av en kompis till Harry så vi slapp hyra en. Sedan bjöd den snälla kompisen på fika. Världens godaste paj, rabarber och jordgubbspaj, recept från Leila givetvis. Det är syltad ingefära med i pajen och den är så himmelsk god med vaniljvisp till. Det bakas alltid ur hennes underbara bok nu för tiden.

Jag har hunnit jobba en stund och ser samtidigt på Robinson, men jag tycker nog att det är ganska uttjatat, vad tycker ni???


Kramiz



Äppeltantens smuldegspajer
Bild: recept.nu

Varje vår är det samma visa, vad ska man ha på sig på playan??
 
Fast oftast känns det som om jag nog helst skulle stanna i vassen!!!
hi hi.............
Men jag tror jag har hittat några favoriter hos FREYA.









Vodka ChaserPebble Beach
Källa: www.freyalingerie.com

I veckan har vi varit hurtiga, i snitt har vi promenerat, jag och Elliot, 2 gånger om dagen och det är ungefär 2 timmar. Det är så härligt men idag blev det en sväng på morgonen och sedan har jag sprungit runt på stan och det får räcka för idag för nu är jag så trött.

Igår åkte vi till Vera och fick både lunch och fika. Varma mackor och sallad till lunch. Sedan hade Vera bakat underbara cup cakes med hallon och vit choklad, plus att vi hade med oss wienerbrödssemlor och syltkakor, så gissa om vi var mätta sedan!!!

Idag mötte vi upp Vera på stan och åt lunch, jag tog en halloumisallad och Elliot åt en hel stor apelsin själv, han kommer att bli stora starka karln snart. Sedan gick vi runt och kikade och drömde oss bort ett tag. Vi åkte en sväng till expo för att kika på dekorationer till bröllopsfesten men det får nog bli IKEA till det ändamålet, här går det ju inte att hitta någonting tydligen!!!

Nu ska vi lägga oss i sängen och äta chips och se en film.

Kramiz


RSS 2.0